رئیسجمهور امروز اولین واکنش رسمی دولت در مورد استیضاح حمید بهبهانی را بیان کرد و توضیح داد که چرا این شکل از استیضاح غیرقانونی بوده است.
به گزارش رجانیوز، سهشنبه هفته گذشته دکتر بهبهانی که هنوز وزیر راه و ترابری بود، برای رفتن به مجلس و دفاع از عملکردش آماده میشد که رئیسجمهور به او تأکید کرد که لازم نیست در جلسهای که دستور آن استیضاح با یک فرآیند غیرقانونی است، حاضر شود.
جلسه استیضاح بهبهانی در اولین روز دهه فجر برگزار شد که احمدینژاد نیز در حاشيه بيست وچهارمين جشنواره خوارزمي در جمع خبرنگاران با کنایه از این مساله بهعنوان هدیه مجلس یاد کرد. وی گفت که استيضاح وزير راه و ترابري چند نكته مهم دارد كه نكته اول در مورد دهه فجر است چرا كه معمولاً خادمان مردم را كه يك سال شبانهروز تلاش ميكنند را در دهه فجر همه كساني را كه حتي منتقد دولت هستند، انتقادات را كنار گذاشته و يك تشكري از خدمتگزاران ميكنند، ولي به ما روز اول دهه فجر يك هديه دادند و بهترين وزير دولت را گرفتند.
دکتر احمدینژاد در توضیح دلایل خود برای غیرقانونی خواندن استیضاح بهبهانی، این مساله را یادآوری کرد که پس از آنکه برخی از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند و تعداد امضاها به عدد 9 رسید، استیضاح خود بهخود ملغی میشود و چنانچه افراد جدیدی استیضاح را امضا کنند، به معنای آن است که یک استیضاح جدید مطرح شده که بار دیگر باید اعلام وصول شود و مهلت 10 روزه نیز مجدداً باید مطابق قانون برای وزیر در نظر گرفته شود.
رئیسجمهور در این زمینه خاطرنشان كرد: 10 روزي كه در قانون اساسي پيشبيني شده، حق وزير است و نميشود با قانون عادي اين حق را ضايع كرد. چرا كه اساسا تغييري در تعداد استيضاح كنندگان ميشود، هر روز كه تغيير كرد از آن روز بعد وزير 10 روز مهلت دارد تا ببيند با چه كساني طرف است و حرفشان چيست كه در اين مورد تا روز آخر 5 ليست ارائه شد وحتي روز آخر ليست عوض شد.
رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه استيضاح وزير راه و ترابري غيرقانوني انجام شد، اظهار داشت: مجلس ميتوانست اين استيضاح را به بعد موكول كند يعني روزي كه اسامي داده شد وزير ميتوانست 10 روز وقت داشته داشته باشد و بعد از دهه فجر وزير ميرفت و پاسخ ميداد.
احمدينژاد در ادامه سخنان خود در مورد دليل نمايندگان براي استيضاح وزير راه و ترابري گفت: اگر اين مطالبي كه در مورد استيضاح مطرح شد، به عنوان ايراد به وزير باشد، صد برابر آن به استيضاح كنندگان وارد است.
وي با تاكيد بر اينكه استيضاح وزير راه و ترابري خلاف قانون انجام شد، اظهار داشت: قصد داشتم اين استيضاح را به صورت جدي پيگيري كنم اما چون در قانون برنامه پنجم گفتهاند كه دولت بايد تعداد وزارتخانهها را كم و به 17 وزارتخانه برساند بنابراين بايد تعدادي از وزارتخانهها ادغام شود و اما چون به اين رسيديم كه وزارت راه وترابري را با وزارتخانههاي زيربنايي ادغام كنيم از پيگيري استيضاح منصرف شديم وگرنه قابل پيگيري بود.
رئيسجمهور در خصوص عملكرد مجلس نيز يادآور شد: در آينده درباره مجلس، نقش و عملكرد آن با مردم صحبت خواهم كرد.
احمدينژاد در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه چه كسي را به عنوان وزير راه و ترابري معرفي خواهد كرد، تصريح كرد: وزارت راه و ترابري بايد با وزارتخانههاي زيربنايي ادغام شود كه اين مسير در حال طي شدن است و به زودي اعلام خواهيم كرد و اگر سرپرستي هم معرفي شود موقتي است.
در عین حال، سایت احمد توکلی در واکنش به اعلام نظر رئیسجمهور در مورد دلایل غیرقانونی بودن استیضاح بهبهانی به وی حمله کرده و در واکنش به این روشنگری احمدینژاد برای مردم او را به خلاف شرع متهم کرده است.
مشخص نیست چرا آقای توکلی که مهمترین توصیه رهبر انقلاب به مجلس در مورد مماشات و مدارا با دولت را در اغلب موارد نادیده میگیرد، چرا در مواردی که رئیسجمهور استدلالهای قانونی خود را بهدور از هرگونه بیاحترامی با مردم در میان گذاشته، به وی اتهام خلاف شرع بزند.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : دلیل احمدینژاد برای غیرقانونی بودن استیضاح بهبهانی/ با مردم در مورد عملکرد مجلس صحبت میکنم, سهشنبه هفته گذشته دکتر بهبهانی که هنوز وزیر راه و ترابری بود, برای رفتن به مجلس و دفاع از عملکردش آماده میشد که رئیسجمهور به او تأکید کرد که لازم نیست در جلسهای که دستور آن است,